Registrator MGM 100

Registrator MGM 100 ima komunikacijski priključek RS 485, na katerega priključimo komunikacijsko mrežo z do 56 merilniki. Elektronika komunicira z merilniki v mreži, shranjuje njihove podatke in jih pošilja na strežnik.

Registrator MGM 100 je v vodonepropustnem ohišju (zaščita IP 68!), kar omogoča uporabo registratorja podatkov v prostorih s 100% vlago ali možnostjo potopitve (vodovodni ali kanalizacijski jaški, merilni jaški,…). Ohišje registratorja se montira na steno.

V PVC ohišju je elektronika z GSM/GPRS z modemom (opcija: WI-FI modem) in Li baterijama (2xLi baterije, tip C). Antena je integrirana v ohišju; v primeru slabšega mobilnega signala na lokaciji se lahko uporabi tudi zunanja antena. Uporabiti je mogoče tudi zunanje napajanje (solarni panel, napajalnik), katerega enostavno priključimo na ustrezen konektor na ohišju registratorja.

Registrator ima LED diodi za indikacijo delovanja merilnikov v komunikacijski mreži ter delovanje GPRS komunikacije s strežnikom ter omogoča avtomatski zagon ob vklopu napajalne napetosti.

Registrator MGM 100 omogoča GPRS ali WI-FI brezžični prenos podatkov na ustrezen strežnik (uporabniku je na voljo tudi strežnik in baza podatkov podjetja Eltratec).

Tehnične podrobnosti

Dodatne informacije

Napajanje

baterijsko (2 x Li baterija 3,6V) ali zunanje napajanje (solarni panel, napajalnik 12VDC)

Komunikacijski priključek

RS 485 RTU (Modbus) – priključitev merilnikov (do 56 merilnikov – naslovov)

Dodatne možnosti

nastavitev naslovov, hitrosti, paritete,

Prenos podatkov

GPRS brezžični prenos podatkov ter prenos arhivskih podatkov; WI-FI brezžični prenos podatkov (opcija)

Priključek

komunikacijski priključek USB za konfiguracijo registratorja

Čas vzorčenja

1 minuta do 24 ur

Antena

integrirana (možnost uporabe zunanje antene)

Indikacija delovanja

Indikacija delovanja registratorja in merilnikov ob zagonu in v času obratovanja: LED diodi

Zaščita ohišja

IP68

Želite več informacij?